Телешко със зеленчуци по Китайски



продукти:
3 зелени чушки
2 големи глави лук
3 моркова
400 гр гъби печурки
малко олио
черен пипер и соев сос на вкус

500 гр телешко месо
марината за месото:

2 скилидки чесън-пресован
4 с.л соев сoc

2с.л.балсаmob оцет или обикновен
2 с.л лимонов сок
2 с.л китайска подправка

2 с.л олио








приготвяне:








Месото трябва да е нарязано на много тънки пъжолки ,около 0,5 см.В дълбок съд се смесват всички продукти за маринатата,към тях се прибавя месото .Обърква се добре и се оставя да престои 2 часа . Печем на грил или тиган .








В дълбока тенджета сипваме малко олио и добавяме зеленчуците,които сме нарязали на едро.След като изври водата която са си отпуснали,зеленчуците се свалят от котлона ,прибавя се към тях малко черен пипер и соев сос на вкус.Готовото вече изпечено месо сипваме при зеленчуците ,разбъркваме добре да се смесят вкусовете. Сервираме ги с картофки"соте" за гарнитута.

0 коментара:

Публикуване на коментар