Pизото с маслини и пармезан





продукти:

3 с.л.зехтин

1 малка глава лук

1 скилидка чесън


1 чаша ориз(по възможност италиански ориз за ризото)

100 мл бяло вино

1 кубче пилешки или зеленчуков бульон

2 1/2 ч.ч.вода

1 чаша черни маслини без костилка


1 с.л.крае масло

1 к.л. розмарин

2-3 с.л настърган пармезан

сол и черен пипер на вкус




начин на приготвяне:


Загряваме зехтина в средно дълбок съд и в него запържваме лука и чесъна -нарязани на ситно.Когато лука започне да се зачервява ,прибавяме измития ориз да се запържи за няколко минутки,добавяме виното, бульона разтворен във водата и маслините.Прибавяме подправките и оставяме да къкри на тих огън докато изври водата и се е свари ориза.Дърпаме от котлона ,слагаме маслото, пармезана и объркваме за да се разтопят. Отгоре поръсваме с черен пипер.


0 коментара:

Публикуване на коментар