продукти:
3 с.л.зехтин
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша ориз(по възможност италиански ориз за ризото)
100 мл бяло вино
1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
2 1/2 ч.ч.вода
1 чаша черни маслини без костилка
1 с.л.крае масло
1 к.л. розмарин
2-3 с.л настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в средно дълбок съд и в него запържваме лука и чесъна -нарязани на ситно.Когато лука започне да се зачервява ,прибавяме измития ориз да се запържи за няколко минутки,добавяме виното, бульона разтворен във водата и маслините.Прибавяме подправките и оставяме да къкри на тих огън докато изври водата и се е свари ориза.Дърпаме от котлона ,слагаме маслото, пармезана и объркваме за да се разтопят. Отгоре поръсваме с черен пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар